Skip to Primary Navigation Skip to Site Navigation Skip to Main Content All 3M.com Site Map
 

Post-it® Z-Notes viestilaput

Z-Notes

Aina valmiina kun tarvitset viestilappua.

Haitarimalliset Post-it Z-Notes viestilaput nousevat esille yksi kerrallaan, joten nappaa viestilappu yhdellä kädellä ja kirjoita viesti.

 
 

Post-it® Meeting Notes viestilaput

Älä jää huomiotta.

Meeting Notes viestilaput

Supertarttuvat, suuret Post-it® viestilaput erilaisiin ryhmätyötilanteisiin ja kun haluat kirjoittaa enemmän.

 

Historia & faktat

Tutustu Post-it® viestilappujen historiaan

Ei-niin-tarttuvasta keksinnöstä syntyi yksi
maailman suosituimmista tuotteista.

 

1968-74

Tohtori Spence Silver, yksi 3M:n tutkijoista, tutkii laboratoriossa innokkaasti liima-aineita. Tutkimuksen aikana hän keksii jotain eriskummallista: liiman, joka tarttuu pintoihin kevyesti, mutta ei muodosta pitävää liitosta. Laulaessaan kirkkokuorossa Art Fry, toinen 3M:n tutkija, kyllästyy siihen, että hän hukkaa oikean paikan virsikirjasta. Hän haaveilee kirjanmerkistä, joka tarttuisi, mutta ei vahingoittaisi sivuja. Sitten hän muistaa Silverin liima-aineen, ja hänen haaveensa alkaa vähitellen toteutua.

 

Tiesitkö tämän?

Tohtori Spencer Silver, 3M:n tutkija, joka keksi ainutlaatuisen, Post-it® tuotteissa käytettävän, irrotettavan liima-aineen, jäi 3M:ltä eläkkeelle vuonna 1996, jolloin hänen nimissään oli Yhdysvalloissa 22 patenttia.

1978

Testimarkkinoinnissa ihmisten reaktiot Post-it® viestilappuja kohtaan vaihtelivat. Tästä markkinointiosasto tajusi menestyksen riippuvan siitä, pääsivätkö ihmiset itse kokeilemaan tuotetta. Boisen kaupungissa, Idahossa, järjestettiin kuuluisa massiivinen näytteistyskampanja, joka tunnetaan nykyään nimellä "Boise Blitz". Näytteitä jaettiin toimistotyöntekijöille runsain mitoin ja hämmästyttävät 90 prosenttia käyttäjistä, jotka olivat kokeilleet tuotetta, kertoivat haluavansa ostaa tuotteen! Tämän jälkeen 3M:n johto antoi siunauksen projektin jatkamiselle...

 

Tiesitkö tämän?

Alusta alkaen Post-it® viestilaput ovat olleet kierrätyskelpoisia.

1980

Post-it® viestilaput tuotiin markkinoille eri puolilla Yhdysvaltoja - valtavalla menestyksellä.

 

Tiesitkö tämän?

Kapeat Post-it® Index-teippimerkit, joiden koko on 12,5 x 44 mm, ovat pienin tuote, jossa käytetään 3M:n ainutlaatuista irrotettavaa liima-ainetta. Post-it® luentotaululehtiöt, joiden koko on 635 x 775 mm, ovat puolestaan suurimmat.

1981

Post-it® viestilaput lanseerattiin Kanadassa ja Euroopassa.

 

Tiesitkö tämän?

Taiteilija Melynda Schwier-Gierard muuttaa Post-it® viestilappuja taiteeksi. Käyttäen 30 erilaista taitosta, hän käyttää jopa 60.000 Post-it® viestilappua (kokoa 653, 51x38mm) tehdessään ainutkertaisia eläväpintaisia taideteoksiaan.

1990

Post-it® viestilaput viettävät 10-vuotissyntymäpäiviä ja saavat tunnustuksen yhtenä vuosikymmenen huippubrändeistä.

 

Tiesitkö tämän?

Maapallon kiertämiseen tarvittaisiin noin 506.880.000 Post-it® viestilappua.

1995

Post-it® luentotaululehtiöt tulivat markkinoille - ja samaan aikaan Post-it® viestilaput viettivät 15-vuotissyntymäpäiviä.

 

Tiesitkö tämän?

Post-it® viestilappu, jossa oli taiteilija RB Kitajin lyijykynä- ja pastellipiirros myytiin netissä järjestetyssä hyväntekeväisyyshuutokaupassa 640 punnan hintaan joulukuussa 2000. Tämä on Guinnessin maailmanennätys kalleimmalle Post-it® viestilapulle.

2007

Uusiopaperista valmistetut ekologiset Post-it® viestilaput esitellään. Viestilaput valmistetaan 100-prosenttisesta kierrätyspaperista. Myös tuotteiden pakkaukset ovat uusiokartongista, eikä niissä käytetä muovia.

 

Tiesitkö tämän?

Vuonna 1998 tehdyn työpaikkatutkimuksen mukaan työntekijä saa keskimäärin 11 Post-it® viestiä joka päivä.

2010

Post-it® viestilaput juhlivat 30-vuotissyntymäpäiviään.

Nykyään on olemassa yli 600 erilaista Post-it® tuotetta, joita myydään yli 100 maassa. Post-it® viestilapuissa on kahdeksan peruskokoa, 25 muotoa ja 62 väriä.

 
 
 

Tilaa Post-it® uutiskirje

 
Haluan saada sähköpostise tietoja 3M:ltä
 
Olen lukenut tietosuojan ja hyväksyn sen.
 
 

Lähetä Post-it® viesti ystävälle sähköpostitse 

Lähetä viesti >