Skip to Primary Navigation Skip to Site Navigation Skip to Main Content All 3M.com Site Map

Usein kysytyt kysymykset

Onko sinulla kysyttävää? Et ole ainoa. Lue Command™ usein kysytyt kysymykset (ja niiden vastaukset) saadaksesi lisätietoja Command™ tuotteiden käytöstä.

Pinnat


K: Mihin pintoihin Command™ tuotteet tarttuvat?
V: Maalattuun, petsattuun tai lakattuun puuhun, lasiin, laattoihin, maalattuun kevyttiileen, kipsiin, ei-muoviseen tapettiin ja sisustuslevyyn.

K: Tarttuvatko Command™ tuotteet tiiliin?
V: Eivät. Command™ tuotteet on tarkoitettu lähinnä sileille pinnoille, kuten yllä mainittu.Tuotteemme tarttuvat kuitenkin maalattuun ja sileään kevyttiileen (kyseessä on monien koulurakennusten sisätiloista löytyvä pinta).

K: Voinko käyttää Command™ tuotteita tuoreella maalipinnalla?
V:Maalin tulisi olla kokonaan kuivunut ennen Command™ tuotteiden käyttöä. Tarkista maalipurkista valmistajan ilmoittama kuivumisaika. Suosittelemme, että odotat viikon. Lisäksi alkoholi saattaa poistaa tai himmentää tuoretta maalipintaa.

K: Voinko käyttää Command™ tuotteita tapetilla?
V: Command™ tuotteita ei tule käyttää herkillä tai paperisilla tapeteilla. Lisäksi tuote ei välttämättä tartu hyvin joihinkin muovitapetteihin.

K: Voinko käyttää Command™ tuotteita lasi-ikkunoilla?
V: Command™ tuotteita voidaan käyttää, jos lasi ei altistu suoralle auringonvalolle tai runsaalle vesimäärälle. Esimerkiksi tuotteita ei tule käyttää etelään tai pohjoiseen päin olevilla ikkunoilla. Lasisilla suihkuovilla tulee käyttää vedenkestävää tuotesarjaamme (sininen kiinnityspala), joka on selkeästi merkitty pakkauksiimme.

K: Voinko käyttää Command™ tuotteita auton ikkunoillani?
V: Ei. Näitä tuotteita ei ole tarkoitettu käytettäviksi auton ikkunoiden sisä- eikä ulkopuolella voimakkaiden säävaihteluiden vuoksi.

Ilmasto ja lämpötila


K: Voinko käyttää Command™ tuotteita ulkona kylmissä lämpötiloissa?
V: Kyllä voit, mutta kiinnityspala tulee asettaa puhtaalle, sileälle ja kuivalle pinnalle lämpötilan ollessa yli 10°C. Jos lämpötila on alle 10°C, voit lämmittää pintaa hiustenkuivaimella ennen tuotteen asettamista.

K: Voinko käyttää Command™ tuotteita ulkona kuumissa lämpötiloissa?
V: Kuumuus ja auringonvalo saattavat aiheuttaa liima-aineen heikentymistä, jolloin tuotteen kiinnitys voi pettää. Liima-aine saattaa pehmetä ja alkaa irtoamaan lämpötilan ollessa yli 40°C

K: Voinko käyttää Command™ tuotteita autossani?
V: Emme suosittele tuotteen käyttöä autossa, koska liima-aine saattaa pehmentyä ja alkaa irtoamaan lämpötilan ollessa yli 40°C. Lisäksi muoviset kojelaudat ja ovilevyt sisältävät suuria määriä notkeuttimia ja tästä syystä näihin pintoihin tarttuminen on vaikeaa.

Tuotetiedot ja käyttö

K: Mihin Command™ tuotteita voidaan käyttää?
V: Koukut ovat täydellisiä kaapeille, komeroille, toimistoihin, keittiöihin, kodinhoitohuoneisiin, tuulikaappeihin, lastenhuoneisiin, makuuhuoneisiin, kylpyhuoneisiin, veneisiin ja asuntoautoihin. Kunkin koukkupakkauksen mukana toimitetaan ylimääräisiä kiinnityspaloja, joiden ansiosta koukkuja voidaan käyttää tai asettaa uudelleen.
Taulujen kiinnityspalat ovat omiaan ripustamaan tauluja seinälle ja luomaan kollaaseja ilman, että seinä vaurioituu.
Jousiklipsit ovat tehokas tapa järjestää kuitteja toimistossa, kuvia tietokoneelle tai lasten taideteoksia jääkaapin oveen.

K: Mitä tapahtuu, jos vedän liian lujaa ja kiinnityspala rikkoontuu?
V: Riittää, kun kuumennat palan takaosaa hiustenkuivattimella pehmentäen näin liima-ainetta. Leikkaa sitten vaahto kevyesti hammaslangalla poistaaksesi koukun tai kiinnikkeen pinnasta. Vedä tai revi irti jäljelle jäänyt liima-aine.

K: Miksi minun täytyy odottaa tunti ennen tuotteen käyttämistä?
V: Tunnin odotusaika takaa, että liima-aineella on tarpeeksi aikaa kiinnittyä tiiviisti seinään tai pintaan.

K: Miksen voi puhdistaa pintaa kodin puhdistusaineella?
V: Useista kodinpuhdistusaineista jää ohut kerros pintaan, joka vaikuttaa liima-aineen kiinnittymisvoimakkuuteen.

K: Voinko käyttää useampaa kuin yhtä koukkua, kun haluan ripustaa esineen, joka on pakkauksessa kerrottua kantokykyä painavampi?
V: Ei. Me emme suosittele sitä.

K: Onko Command™ kiinnityspaloissa lateksia?
V: Ei. Command™ kiinnityspaloissa on synteettisestä kumihartsista tehtyä liima-ainetta, joka ei sisällä luonnonkumia (lateksi).

K. Mistä voin ostaa Command™ tuotteita?
V: Command™ tuotteet ovat saatavilla monissa vähittäismyymälöissä ja verkossa. Löydä sinun lähelläsi oleva jälleenmyyjä.