Skip to Primary Navigation Skip to Site Navigation Skip to Main Content All 3M.com Site Map

Asiakasreferenssit

Ranskalaisille junamatkustajille tarjotaan visuaalisia elämyksiä 3M-kalvojen avulla

15.11.2013

Copyright Christophe Recoura

Junavaunua koristellaan parhaillaan 3M-kalvoilla, joiden avulla luodaan kopio pariisilaisen Musée d’Orsay -museon lasiseinästä. © Christophe Recoura

 

Matka taiteen maailmaan

Kaikki alkoi toukokuussa 2012, kun Pariisin sisällä kulkevan RER-kaupunkiraideverkoston C-linjan juna koristeltiin kauttaaltaan kuvilla Versaillesin palatsista ja sen puutarhasta.

Joulukuussa uudistettiin puolestaan TGV- ja TER-junien veturien ilmeet pohjoisranskalaisen Louvre-Lens-museon avajaisten kunniaksi. Junat koristeltiin Delacroix’n ”Vapaus johtaa kansaa” -maalauksen jäljennöksillä.


Edellisten projektien menestyksen innoittamana Musée d’Orsay päätti tarjota Pariisin alueen työmatkalaisille aikamatkan impressionistien maailmaan..

SNCF:n (Ranskan rautateiden) ja STIF:n (Île-de-Francen joukkoliikenneviranomaisen) kanssa yhteistyössä toteutetussa hankkeessa J-linjan junan sisätilat koristeltiin 3M-kalvoilla museoita ja impressionisteja kuvastavissa väreissä.

Kauneutta arkipäivään

Työmatkalaiset voivat ihailla junassa Camille Pissarron ”Aamu, aurinko” -teosta, Claude Monet’n ”Siniset lumpeet” -maalausta tai Musée d’Orsayn kuuluisaa kelloa tai lasiseinää. Tavoitteena on ollut tuoda kauneutta arkeen ja taidetta ihmisten ulottuville.


Rautatiet ja impressionismi ovat kytköksissä toisiinsa myös historiallisesti. Pariisilaisia Gare Saint-Lazaren ja Vernonin juna-asemia yhdistävällä J-linjalla nähtävät maisemat toimivat monien impressionistien inspiraation lähteenä.

Musée d’Orsay puolestaan oli rautatieasema ennen kuin siitä tuli museo. Junavaunujen koristeluun on käytetty 3M-antigraffitikalvoja Versaillesin ja Louvre-Lensin junien tapaan.

 

Copyright Christophe Recoura

Transilien-junaverkoston J-linjan lähijunalla matkustavat voivat nauttia Musée d’Orsay -museon lasiseinän taidokkaasta jäljennöksestä. Taideteoksen luomiseen käytettiin 3M-antigraffitikalvoja. © Christophe Recoura

 Projekti on tuonut mukanaan monia etuja. Matkustajat voivat nauttia miellyttävässä ympäristöstä, museo saa julkisuutta ja junien sisätilat pysyvät entistä siistimpinä – ilkivallan on havaittu vähentyneet ”taidejunissa”.

GalleryTakaisin ajankohtaista -sivulle: